Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 30 квітня: обстріли прикордонних територій області та розповіді біженців

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 30 квітня: обстріли прикордонних територій області та розповіді біженців

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці шістдесят шостої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Ворог обстрілює місця, де нічого немає

Про удари по території Синельниківського району повідомив вранці 30 квітня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко. Спочатку ракета влучила по фермерським складам, а згодом – по порожній промзоні:

Знову Синельниківський район. Ракета поцілила у стару промзону. Зруйновані будівлі. Ніхто не постраждав. Там нікого і нічого не було», - написав Валентин Резніченко.

Знову били по Криворізькому та Синельниківському районах

«Сьогоднішня ніч в області була спокійною. А на ранок отримали «привіт» від окупантів: ворог обстріляв околиці Великої Костромки у Криворізькому районі. Поцілили по полям, ніхто з людей не постраждав.

Також було обстріляно одне з сіл Синельниківського району, що межує із Запорізькою та з Донецькою областями», - повідомив вранці 30 квітня голова обласної ради Микола Лукашук.

Всього за день було три ракетні удари по Синельниківському району. Без постраждалих, без людських втрат, лише розбиті закинуті будівлі, підсумував голова облради ввечері 30 квітня.

«Ворог не шкодує ракет, але не досягає поставлених цілей. Залякує, тероризує, втім залишається ні з чим. Бо в нас найкращі Збройні сили, які не просто тримають оборону вже понад два місяці, а вичищають державу від окупантів і звільняють наші міста. В нас найкращий Президент, який протягом цих місяців повномасштабної війни 26 разів виступав перед парламентами інших країн. Як наслідок – Україна отримує зброю, допомогу, підтримку всього цивілізованого світу.

Ми переможемо!» - запевнив Микола Лукашук.

Небезпека касетних боєприпасів та розповіді біженців

Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні стабільна та перебуває під контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул під час вечірнього брифінгу.

Також він нагадав, що люди гинуть при необережному поводжені з боєприпасами, які залишаються після ворожих обстрілів:

«Тому я не перестану повторювати: будьте пильні. Побачили щось незвичне – не чіпайте! Телефонуйте 101 та 102. Зараз уже виросла трава. Ці касетні заряди, які є сріблястими циліндриками п'ять на два - два з половиною сантиметри, їх тепер просто не видно і це смертельно небезпечно. Переміщайтеся тільки дорогами!» - закликав Олександр Вілкул.

За його словами, у Кривому Розі вже понад 50 тисяч біженців. За добу прибули ще близько тисячі людей, які розповідають про злочини окупантів:

«Я сьогодні спілкувався із сім'єю, яка дивом вибралася з окупованої російськими військами частини Херсонської області. У них у селі вже два тижні немає світла. П'яні орки творять безчинства, розкрили всі магазини і забрали продукти. Навіть пластикові кришки для банок забрали. І більше тижня розповідають людям, що Київ, Харків та Маріуполь уже захоплені», - повідомив Олександр Вілкул.

Він закликав усіх, хто спілкується із мешканцями тимчасово окупованих територій, розповідати їм правду про те, що українська армія відважно бореться, що наші війська звільняють території, що дух нашого народу міцний як ніколи і що ми обов'язково переможемо.

У Нікопольському районі день минув спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає, критична та соціальна інфраструктура працює. Всі на робочих місцях, пише начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

Також він повідомив, що сьогодні відбулася зустріч із керівником військової адміністрації Кривого Рогу Олександром Вілкулом та представниками ЗСУ.

«Криворізький та Нікопольський райони є кордоном нашої області на півдні. Ми тримаємо тил Запоріжжя та Дніпра. Кожен розуміє свої завдання та важливість напрямку. Сьогодні ще раз «звірили годинники» та обговорили ряд важливих питань. Розуміння та співпраця є. Як і підтримка обласної військової адміністрації.

Продовжуємо укріплювати позиції.

Все буде добре. Ми переможемо!» - написав він.

В Нікополі день минув без надзвичайних ситуацій

В межах доріг біля Нікополя та району ворожих військ немає, повідомив міський голова Олександр Саюк.

«Сьогодні вранці був присутній на зустрічі небайдужих нікопольців, які на волонтерських засадах допомагають правоохоронцям патрулювати місто вночі, за своїм бажанням, не зважаючи ні на які складнощі долучилися до захисту порядку у місті. Нікопольці щиро вдячні їм за відчуття безпеки, що відчувається в тому числі завдяки їх роботі», - написав він.

Також Олександр Саюк нагадав, що з міркувань безпеки бажано в неділю масово не їхати на кладовища. Краще за можливості спланувати візит на якийсь інший день.

Залишити коментар

Відправити