Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 29 квітня: зростання кількості обстрілів та прохання не відвідувати кладовища

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 29 квітня: зростання кількості обстрілів та прохання не відвідувати кладовища

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці шістдесят п’ятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Шість обстрілів Зеленодольської громади на день

«Ранком окупанти знову обстріляли з «Градів» Велику Костромку та Мар’янське. Зачепило господарчі будівлі», - повідомив вранці 29 квітня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

Протягом дня обстріли не вщухали:

«Окупанти вшосте за сьогодні обстріляли Зеленодольську громаду. Під удари «Ураганів» потрапили Велика Костромка та Мала Костромка.

Пошкоджені кілька житлових будинків», - написав Валентин Резніченко ввечері.

Також цього дня захисники Дніпропетровщини поповнили свій рахунок збитих повітряних цілей:

«Наші військові збили над Дніпропетровщиною ворожий безпілотник. Упав у селі на подвір’ї. Трохи зачепив дах та вікно будинку, але все нормально», - проінформував Валентин Резніченко.

Частково зруйновані будинки, пошкоджені автомобілі та господарські споруди

Такі наслідки сьогоднішніх обстрілів, повідомляє голова обласної ради Микола Лукашук:

«Сьогодні ворог неодноразово обстріляв територію Криворізького району: шість разів вдарили по Зеленодольській громаді, один раз – по Широківській.

Через ворожі обстріли частково зруйновано близько десяти житлових будинків. Це лише за сьогоднішній день. І це лише ті будинки, які вдалося порахувати. Завтра обстеження територій продовжиться. Також уламками касетних снарядів, якими обстрілювали район, ушкоджено автівки жителів, господарські будівлі».

За словами очільника облради, протягом тижня в області не було жодного спокійного дня. Жодної доби, яка минула б без обстрілів. Найскладніша ситуація у Криворізькому та Синельниківському районах. Але попри це, окупаційних військ на території Дніпропетровщини немає.

«Україна вистоїть. Дніпропетровщина вистоїть. Переможемо», - запевнив Микола Лукашук.

Під час сьогоднішніх обстрілів Криворізького району ніхто не постраждав

Про це ввечері 29 квітня повідомив начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Знову були обстріли з далекобійної зброї наших прикордонних територій та деяких населених пунктів. Деякі руйнування житлових будинків є. Але головне – що ніхто не постраждав, всі живі-здорові, дякуючи Богу», - сказав він.

За словами Євгена Ситниченка, настрій у наших захисників на передовій, з якими він спілкувався цього дня, бадьорий, і з кожним днем вони наближають перемогу.

У Нікопольському районі п’ятниця закінчується спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає, пише начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Критична та соціальна інфраструктура функціонує. Представники органів місцевого самоврядування, силовики, територіальна оборона та військові на місцях», - додав він.

Також сьогодні Євген Євтушенко звернувся до мешканців району із проханням утриматись від відвідування кладовищ найближчі тижні з метою уникнення масових скупчень людей. Пов’язано таке прохання з бойовими діями, які тривають біля межі району.

В Покрові провели в останню путь героя-захисника

27-річний Роман Каданцев загинув, захищаючи свободу і незалежність України. Прощання з героєм відбулося сьогодні на бульварі Шевченка. В останню путь його проводжали з усіма військовими почестями, зі сльозами на очах та ставши на коліна. Царство Небесне та вічна пам’ять герою…  

В Нікополі п’ятниця пройшла спокійно

Вся інфраструктура міста працює в штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк. Також він прокоментував ситуацію щодо відвідування кладовищ цими вихідними:

«Від себе хочу додати, батьківські дні не тільки у неділю. Якщо у вас немає нагальної потреби виїхати на кладовище саме у неділю, ви можете зробити це в інший день. Давайте не робити скупчень. В країні триває війна, а наше місто не так далеко від фронту. Також, будь ласка, не варто влаштовувати на кладовищі пікніки», - написав мер Нікополя.

В Апостолівській громаді день  без надзвичайних подій

Ситуація залишається стабільною, повідомив міський голова Апостолового Андрій Оса. При цьому кількість ворожих обстрілів Криворізького району значно збільшилася.

«ЗСУ міцно тримають оборону та продовжують знищувати особовий склад та техніку ворога. Маємо впевненість, що найближчим часом лінія фронту переміститься ще далі вглиб Херсонської області і обстріли району припиняться!» - написав він.

Залишити коментар

Відправити