Підсумки 20 травня у Дніпропетровській області: знову обстріли, допомога переселенцям та прощання із захисником…

Підсумки 20 травня у Дніпропетровській області: знову обстріли, допомога переселенцям та прощання із захисником…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці вісімдесят шостої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Вночі окупанти знову обстріляли Криворізький район

Ніч у більшості районів Дніпропетровщини була спокійною, тривожно було лише у Криворізькому, повідомив вранці 20 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

«Окупанти двічі обстріляли Велику Костромку. У кількох будинках вибиті шибки. Люди не постраждали», - написав він.

День на Дніпропетровщині минув тихо

«Понад чотири години повітряної тривоги в області. На щастя, без «прильотів». День на Дніпропетровщині минув тихо», - написав увечері 20 травня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

За його словами, станом на цю хвилину ситуація в регіоні контрольована. Російських окупаційних військ на території області немає.

Майже 10% населення Кривого Рогу – вимушені переселенці

Такі дані озвучив увечері 20 травня начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул:

«У місті вже перебуває понад 42 тисячі тільки офіційно зареєстрованих переселенців. Реально ця цифра більша, тому що багато хто перебуває у родичів або знайомих, інші не відразу реєструються. Тобто нових мешканців у нас майже 60 000. Фактично, як населення всього Інгулецького району чи майже як Металургійного. Тобто 10% мешканців міста це вимушені переселенці».

За його словами, на криворізькому напрямі фронту ситуація залишається стабільно напруженою.

«Завдяки вмілим діям наших військових, ворог не може просунутися вперед, але продовжує обстріл по всій лінії зіткнення. Вторинними наслідками таких обстрілів є боєприпаси, що не розірвалися, які можуть здетонувати потім у будь-який момент. Тільки за сьогодні знешкоджено 75 касетних боєприпасів від «Торнадо-С» та 17 повних ракет від «Ураганів», - сказав Олександр Вілкул.

День у Криворізькому районі пройшов спокійно

Після нічних обстрілів Зеленодольської громади, день минув без надзвичайних ситуацій, сказав увечері 20 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Жоден населений пункт обстріляний не був. Всі громади працюють у штатному режимі, виконуючи свої повсякденні роботи. Ситуація на прикордонних територіях та лінії фронту повністю контролюється Збройними силам України», - повідомив він.

На території Нікопольського району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає

Про це ввечері 20 травня повідомив начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«День завершився затяжною повітряною тривогою та обстрілами території України. Менше з тим, в області тихо, в нашому районі теж», - написав він.

У Покрові ситуація контрольована

Місто стабільно працює, всі підрозділи функціонують, необхідні послуги надаються, повідомив 20 травня міський голова Олександр Шаповал.

«Вдячний гірничозбагачувальному комбінату, підприємствам та підприємцям, хто стабільно працює, підтримує наших Захисників, вимушених переселенців», - написав він.

За словами Шаповала, місто знову отримало гуманітарний вантаж від фонду «Карітас». Тільки сьогодні продуктові набори від Карітасу надано понад 500 родинам вимушених переселенців. А всього зараз у Покрові проживає близько 2 тисяч переселенців.

Нікополь провів в останню путь загиблого Героя

Білий Сергій Олегович героїчно загинув 15 травня 2022 року, повідомляє Нікопольська міська рада. Він віддав своє життя захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів.

«До Храму св. прав. Петра Калнишевського з загиблим прийшли проститись рідні, близькі, побратими та небайдужі громадяни нашого міста.

Висловлюємо співчуття близьким загиблого! Вічна пам'ять Герою!» - йдеться у повідомленні.

У місті все спокійно, надзвичайних ситуацій не було, вся інфраструктура працює у штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк увечері 20 травня.

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. В напрямку Херсона наші військові ситуацію контролюють», - сказав він.

Залишити коментар

Відправити