Відсьогодні Дніпропетровщина повертається до адаптивного карантину

Відсьогодні Дніпропетровщина повертається до адаптивного карантину

Загальнонаціональний карантин в Україні подовжили до кінця квітня. Відсьогодні він адаптивний – починає діяти розмежування на зони. В областях встановлюватимуть «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Про це розповіли в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровщина, як і більшість країни, нині в «жовтій» зоні. Регіони «розфарбовуватимуть» в інші кольори залежно від ситуації. Кожен рівень епіднебезпеки має чіткі обмеження. Адаптивний карантин допоможе контролювати ситуацію з COVID-19», – зазначили в управлінні. 

Зараз в «жовтій» зоні діють такі ж заборони як після жорсткого січневого карантину. Навіть з деякими послабленнями. Обов’язковий масковий режим в громадських будівлях і транспорті. Збираючись на вулицю, варто прихопити документи що посвідчують особу.

Дозволені масові заходи. Щоправда, зали мають бути заповнені лише на половину. Або на одну людину – мінімум 4 квадратних метри площі. До опівночі можуть працювати ресторани, кафе, бари.

Не підпадає під заборону робота готелів та санаторіїв. Школи і дитячі садочки працюватимуть у звичному режимі.

На матчах командних ігрових видів спорту можуть бути глядачі. Умова: заповненість трибун – максимум 50%. Спортзали та фітнес-центри не можуть приймати більше одного відвідувача на 10 кв. м.

До «червоної» зони потрапили Івано-Франківська та Чернівецька області. Ще 7 регіонів у «помаранчевій», решта – у «жовтій». 

При зонуванні враховують заповненість ліжок, забезпечених киснем, динаміку госпіталізації, кількість тестувань та виявлених випадків коронавірусу.

Дніпропетровська ОДА
Залишити коментар

Відправити