«Відкат» у майже 200 тис. грн за відшкодування ПДВ – посадовиці податкової Львівщини повідомили про підозру (ВІДЕО+ФОТО)

«Відкат» у майже 200 тис. грн за відшкодування ПДВ – посадовиці податкової Львівщини повідомили про підозру (ВІДЕО+ФОТО)

24 квітня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру у вимаганні неправомірної вигоди за розблокування податкових накладних начальниці відділу головного управління Державної податкової служби у Львівській області. Кваліфікація – ч. 3 ст. 369-2 КК України.

За даними слідства, впродовж лютого-квітня 2023 року посадовиця податкової вимагала від суб’єктів господарської діяльності неправомірну вигоду за розблокування податкових накладних. Вартість своїх «послуг» вона оцінила у 1,5% від їхньої суми.

«відкат» у майже 200 тис. грн за відшкодування пдв – посадовиці податкової львівщини повідомили про підозру (відео фото) - зображення 1

Варто зазначити, що у жовтні 2022 року набув чинності оновлений порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування. Відповідно до документа, згідно з яким платник податків відповідає хоча б одному з передбачених постановою критеріїв ризиковості, – наприклад, встановлена невідповідність поданих даних видам його економічної діяльності відповідно до КВЕДів, кодам товарів чи послуг, що ввозяться на митну територію України тощо – податкову накладну не реєструють. Це фактично призупиняє розрахунки між контрагентами або унеможливлює відшкодування ПДВ, знищує репутацію компанії та вимиває обігові кошти підприємства, оскільки суб’єкт господарювання не може скористатися своїм правом на податковий кредит. 

«відкат» у майже 200 тис. грн за відшкодування пдв – посадовиці податкової львівщини повідомили про підозру (відео фото) - зображення 2

НАБУ і САП зафіксували три випадки отримання підозрюваною коштів – загалом на суму близько 200 тис. грн. Детективи і прокурори вживають заходів для встановлення інших можливих учасників злочину.

Схеми системного вимагання «відкатів» за розблокування податкових накладних перебувають у постійному фокусі уваги детективів і прокурорів.

Детальніше – у відео.

Залишити коментар

Відправити