Вадим Івченко: Меморандум про розгляд земельного закону узгоджено

Вадим Івченко: Меморандум про розгляд земельного закону узгоджено

"Батьківщина" спільно з іншими парламентськими фракціями попередньо узгодила Меморандум щодо порядку проходження законопроєкту №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко під час спілкування із журналістами у Верховні Раді.

"Завдяки підтримці аграріїв та активістів, які всі ці дні були під стінами парламенту, ми отримали можливість скасувати розгляд земельного законопроєкту в турборежимі. Ми домоглися, щоб засідання комітету йшло винятково за регламентом і вважаємо, що це є нашою спільною перемогою. Дякую всім, хто був у цей час разом із нами!" – наголосив Вадим Івченко.

Парламентар детально розповів про ухвалені пункти Меморандуму, які не дозволять нахабно, всупереч регламенту, протягувати земельний закон.

"Батьківщина" домоглася того, щоб на засіданні не тільки представляли номери правок, як це відбувалось під час останнього засідання, а ще й було виділено до двох хвилин на обговорення. Правку зможе представляти не лише автор, а в разі його відсутності – представник фракції. Правки будуть голосуватися поіменно, для того, щоб усі знали, хто та за що віддав голос. Після розгляду всіх правок законопроєкт буде переданий депутатам для ознайомлення, на це буде виділено 10 днів. І тільки тоді керівництво парламенту зможе ухвалити рішення про внесення документа в зал для голосування", – пояснив Вадим Івченко.

Парламентар повідомив дати та порядок засідання аграрного комітету, на якому буде розглядатися питання української землі.

"Вже зараз створена робоча група, вона має погодити таблицю правок, з якою з 26 грудня почне працювати комітет. Режим його роботи – з 26 по 28 грудня та з 2 по 9 січня (за винятком Різдва) з 9:00 до 19:00. У січні під час пленарного тижня теж буде проведено комітет, але він збереться, як і належить, в середу і не буде тривати до самої ночі. На жаль, для запрошених осіб комітети будуть закритими, але ЗМІ зможуть потрапити на засідання. Також буде пряма трансляція на телеканалі "Рада" і, звичайно, ми будемо давати брифінги", – резюмував Вадим Івченко.

Джерело: Офіційний сайт ВО "Батьківщина"

Залишити коментар

Відправити