В Покрові освятили відновлений храм Різдва Христового (ВІДЕО)

В Покрові освятили відновлений храм Різдва Христового (ВІДЕО)

11 листопада у храмі Різдва Христового, що розташований поблизу колишнього кінотеатру "Марс", було надзвичайно людно та панувала святкова атмосфера. Адже тут відбулася дуже важлива подія у житті православної громади – було проведене неповне освячення храму після відновлення.

Настоятель храму отець Микола нагадує, що колись у цій споруді був магазин. Та вже більше десяти років тут проводяться богослужіння, християнські таїнства. Але скромне приміщення потребувало ремонту, який і відбувся цього року. Попри відсутність значних коштів, завдяки підтримці віруючих вдалося зробити чимало: частково перекрити покрівлю, відновити освітлення, провести внутрішнє оздоблення приміщення. І тепер відновлений храм Різдва Христового готовий знову приймати людей.

в покрові освятили відновлений храм різдва христового (відео) - изображение 1

На честь цієї знаменної події відбулося часткове освячення храму, на яке завітали настоятель храму святителя Петра Могили отець Іван Назарик, делегація священників з Нікополя та численні віруючі. Після освячення відбулася Божественна літургія, на якій молилися за мир на українській землі, благополуччя та єдність українського народу.

Грамоти від єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона отримали віруючі, які доклали руку до відновлення храму та приймають участь у житті православної громади. Отець Микола добрим словом згадав кожного, хто зробив хоч найменший внесок у ремонт.

в покрові освятили відновлений храм різдва христового (відео) - изображение 2

Тепер, після закінчення відновлювальних робіт та проведення освячення у цій частині міста є постійно діючий храм, де віруючі можуть задовольнити свої духовні потреби.

Євген Січкаренко  

Залишити коментар

Відправити