Вето на раків: на Дніпропетровщині починає діяти заборона на вилов членистоногих

Вето на раків: на Дніпропетровщині починає діяти заборона на вилов членистоногих

З 20 серпня по 30 вересня у водоймищах регіону встановлюється літньо-осіння заборона на лов раків. Вона пов’язана із періодом їх другої линьки — це час, коли раки найбільш вразливі.

«Річкові раки — цінні безхребетні тварини, які користуються попитом у громадян. Втім, через варварські способи лову, від року в рік зменшується їхня чисельності. У 2020-му, під час аналогічної заборони, у водоймах області були затримані 22 браконьєри й складено 9 протоколів на місцевих ринках, щодо незаконної торгівлі раками. Вилучено 6 369 екземплярів цього виду членистоногих, а це — понад дві сотні кілограмів», — зазначив начальник управління облради з питань екології та природних ресурсів Антон Кумановський.

За лов раків в заборонений період передбачено як адміністративну так і кримінальну відповідальність. Штраф сягне до 680 грн. Крім того, порушник має сплатити збитки у розмірі 25 грн 50 коп за кожного виловленого рака.

Про факти порушення правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, свідками яких ви стали, повідомляйте на «гарячу лінію» Дніпропетровського рибоохоронного патруля: (096) 400-02-50.

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити