У Зеленодольській об’єднаній громаді запрацювала сонячна електростанція

У Зеленодольській об’єднаній громаді запрацювала сонячна електростанція

​​​​​​​У Зеленодольській ОТГ запустили сонячну електростанцію. Проєкт вартістю майже 308 млн грн. втілили коштом українських інвесторів. Із роботою Мар’янської СЕС ознайомився голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«На Дніпропетровщині активно розвивається альтернативна енергетика. Для цього є всі умови, у тому числі – кліматичні. Нині в регіоні – 74 наземні сонячні електростанції. Серед них  і дві найпотужніші СЕС в Європі – Покровська та Старозаводська, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Для громад області сонячні електростанції – це додаткове джерело податків та нові робочі місця». 

Сонячну електростанцію звели поблизу села Мар’янське Апостолівського району. На 40 гектарах встановили понад 58 тис фотоелектричних панелей.

«У будівництві СЄС були задіяні більше 60 українських компаній. Об’єкт звели у рекордні строки – за 5 місяців. Вперше в Україні електричні модулі на станції розмістили вертикально у три ряди – для покращення якості енергії, яка генерується, та для зменшення втрат. Вже вийшли на проєктну потужність станції – це майже 20 МВт», – розповів директор ТОВ «Солар Парк Мар’янське» Юрій Гордєєв.

Панелі для станції – від китайської компанії Jinko Solar Co. Ltd, яка входить до п’ятірки найкращих виробників сонячних панелей за версією Bloomberg. Вона вироблятиме 25 млн кВт електроенергії на рік – цього достатньо для майже 24 тис домогосподарств.

Щороку електростанція відраховуватиме до місцевого бюджету понад 1,5 млн грн податків.

у зеленодольській об’єднаній громаді запрацювала сонячна електростанція - зображення 1

у зеленодольській об’єднаній громаді запрацювала сонячна електростанція - зображення 2

у зеленодольській об’єднаній громаді запрацювала сонячна електростанція - зображення 3

у зеленодольській об’єднаній громаді запрацювала сонячна електростанція - зображення 4

Дніпропетровська обласна державна адміністрація
Залишити коментар

Відправити