У Покрові відбулися урочистості до Дня Державного Прапора України

У Покрові відбулися урочистості до Дня Державного Прапора України

Вулицями міста пройшла урочиста хода з 10-метровим синьо-жовтим стягом.

День Державного Прапора було запроваджено 2004 року для вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України. Щорічно він святкується 23 серпня, напередодні Дня Незалежності. Традиційно у цей день проводяться урочисті мітинги із підняттям Державного Прапору та інші заходи патріотичного спрямування.

у покрові відбулися урочистості до дня державного прапора україни - зображення 1

Цього року у Покрові святкування розпочалися з урочистої ходи. Від площі Гірників до площі Івана Сірка із величезним 10-метровим синьо-жовтим полотнищем у руках пройшли учасники бойових дій на Сході країни та військовослужбовці. Разом з ними йшли сотні мешканців міста – кращі юні спортсмени Покрова, представники підприємств, установ, організацій міста. Святкова колона була уквітчана кольорами українського прапора. А очолювали її символічні уособлення України та її видатного героя – отамана Івана Сірка.

у покрові відбулися урочистості до дня державного прапора україни - зображення 2

Завершилася хода на центральній площі міста. Тут, біля пам’ятника видатному козацькому полководцю, відбувся урочистий мітинг, де прозвучали слова привітання із цим важливим державним святом та патріотичні пісні. А у безхмарне літнє небо злетіли повітряні кульки у кольорах Державного Прапора.

у покрові відбулися урочистості до дня державного прапора україни - зображення 3

у покрові відбулися урочистості до дня державного прапора україни - зображення 4

у покрові відбулися урочистості до дня державного прапора україни - зображення 5

у покрові відбулися урочистості до дня державного прапора україни - зображення 6     

Євген Січкаренко
фото автора

Залишити коментар

Відправити