Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 4 травня: удари по Дніпру та Синельниківському району

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 4 травня: удари по Дніпру та Синельниківському району

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Ворог обстріляв прикордонні території Дніпропетровщини та обласний центр

Зранку удар «Градів» прийшовся на Великомихайлівську громаду, що у Синельниківському районі, повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Поцілили по двом селам. Там пошкоджені кілька десятків житлових будинків, вибиті шибки у магазині, школі і дитячому садку», - написав він.

На щастя, людей не зачепило. За словами Валентина Резніченка, більшість місцевих мешканців виїхали з небезпечної території.

А ввечері чергового удару зазнала транспортна інфраструктура Дніпропетровщини:

«Два ракетні удари по Дніпру.

Одну ракету збила наша ППО.

Друга поцілила у залізничну інфраструктуру. Людей не зачепило. Є руйнування. Рух потягів зупинено», - повідомив Валентин Резніченко.

У Кривому Розі ситуація стабільна і контрольована

Можливості оборони міста значно збільшені, плани ворога щодо нового просування з південного напрямку зазнають невдачі, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Продовжує вестися системна робота щодо зміцнення всіх ліній захисту міста та будівництва оборонних споруд. Проводиться також робота у внутрішньому периметрі міста. Переконливо прошу як криворіжців, так і мешканців району не фотографувати роботи, що проводилися, не викладати і не коментувати в соцмережах», - закликав Олександр Вілкул.

За його словами, орки продовжують обстріли мирних територій Херсонської області. Зокрема, сьогодні було обстріляно Нововоронцовку, Осокорівку та Заградівку.

У Кривому Розі забезпечено роботу всієї інфраструктури. Працюють промислові підприємства, малий та середній бізнес:

«В умовах воєнного часу, у Кривому Розі малий та середній бізнес звільнено від орендної плати за використання комунального майна», - зазначив Олександр Вілкул.

У Криворізькому районі день минув спокійно

Жоден населений пункт не був обстріляний, всі громади працюють у штатному режимі, повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко. За його словами, район отримав багато гуманітарної допомоги, яка була відразу ж відправлена за призначенням – на передову та в лікарні.

Район знову відвідали закордонні журналісти, які побували на передовій, поспілкувалися із нашими військовими та мирними мешканцями. Євген Ситниченко подякував всім, хто доносить до світу правдиву інформацію про те, що відбувається у нашій країні.

У Нікопольському районі працює вся критична та соціальна інфраструктура

На території району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає, повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На Херсонському напрямку без змін, тривають позиційні бої», - додав він.

В Нікополі відбулася сесія міськради

«Сьогодні ми провели 20-ту позачергову сесію Нікопольської міської ради, на якій прийняли ряд необхідних рішень для сталої роботи інфраструктури міста, допомоги військовим та інші важливі рішення. Сьогодні ми також прийняли рішення про збільшення пільгових рейсів для того, щоб люди які цього потребують отримали дану послугу», - сказав міський голова Олександр Саюк.

Також він повідомив, що за день надзвичайних ситуацій у місті не траплялось. Вся інфраструктура та служби працюють у штатному режимі. В межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає.

Залишити коментар

Відправити