Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 3 травня: спокійний день та неспокійний вечір, збитий безпілотник та перемоги спортсменів

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 3 травня: спокійний день та неспокійний вечір, збитий безпілотник та перемоги спортсменів

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці шістдесят дев’ятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Перші медалі на Дефлімпійських іграх, збитий безпілотник та вечірній удар по інфраструктурі

Дефлімпійські ігри -  головна світова спортивна подія для людей з порушенням слуху. Цього року вони проводяться у Бразилії. У перший же день змагань спортсмени Дніпропетровщини завоювали перші медалі, повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Маємо два «золота» у плаванні та одне  «срібло» у карате.

Чемпіонами стали плавці Артем Карниш та Ростислав Якубовський і каратист Микола Пантюшин.

Українці перемагають...» - написав він.

Є перемоги і в протистоянні з агресором:

«Знову вдале «полювання» наших військових.

Збили над Дніпропетровщиною ворожий безпілотник», - повідомив Валентин Резніченко.

На жаль, надвечір відносно спокійний перебіг доби порушив удар по Кам’янському району:

«У нас два «прильоти» у Кам’янському районі. Ракети сильно зруйнували залізничну інфраструктуру. Одну людину поранено.

Скільки часу потрібно на відновлення залізниці, поки не зрозуміло. Рух потягів зупинено», - написав Валентин Резніченко.

На Дніпропетровщині отримували гуманітарну допомогу та розміновували територію

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що Кривий Ріг отримав гуманітарну допомогу від Латвії . Вчора в місто прибуло 20 тонн вантажу, який містить крупи, цукор, борошно, консерви, горіхи, родзинки.

«Від самого початку повномасштабного російського вторгнення Кривий Ріг приймає переселенців з регіонів України, де ведуться бойові дії. В місті нині проживає більше 33 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Завдяки підтримці та злагодженій співпраці міжнародних партнерів з Дніпропетровською обласною радою, в нас є можливість підтримувати людей у важкі хвилини і ефективно вирішувати питання забезпечення переселенців харчами», - написав він.

Крім того Микола Лукашук розповів про хід розмінування територій області, раніше обстріляних ворогом. За його інформацією, з початку війни піротехніки виявили та знешкодили 1700 боєприпасів. Найбільше – у Криворізькому  (1142 одиниці) та Синельниківському (545 одиниць) районах.

На жаль, за останні шістдесят дев‘ять днів в області внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами загинуло 5 осіб. Люди порушили правила безпеки, взявши касетні боєприпаси до рук.

«Тому я ще раз хочу нагадати ці правила: не піднімайте снаряди і не намагайтеся їх кудись забрати, перенести тощо. Тим паче не намагайтеся розібрати. Про знахідку одразу повідомляйте до поліції та ДСНС», - закликав Микола Лукашук.

В Кривому Розі допомагають переселенцям та жертвам обстрілів із Херсонщини

Лінія фронту проходить за 50 кілометрів від міста, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, орки продовжують обстріли мирних населених пунктів на Херсонщині:

«Село Заградівка у звільненій частині Херсонської області було обстріляне ворожими градами. Вбито жінку, ще трьох людей поранено - всіх цивільних.

При обстрілі ворогом звільненої частини Високопольської громади на Херсонщині один із снарядів потрапив до житлового будинку. Тяжкі поранення отримали мати та її п'ятирічна донька. Стан дитини був вкрай критичним. Слава Богу встигли доставити поранених у Кривий Ріг. Лікарі провели складні операції. Мама та дочка живі. Вся необхідна допомога надається. Молимося за їхнє здоров'я», - сказав він.

У самому Кривому Розі та Криворізькому районі ситуація стабільна та повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Тут продовжують надавати допомогу переселенцям, що прибувають до міста. Зокрема, сьогодні приїхало ще 568 людей, з них із Херсонської області вдалося евакуювати 269, повідомив Олександр Вілкул.

На території Нікопольського району без пригод

«Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Інтенсивність звуків роботи артилерії з Херсонського напрямку зменшується. Всі на місцях та працюють задля спокою і безпеки жителів», - повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

В Покрові приймають переселенців, займаються благоустроєм та готуються до перейменувань

Соціальна сфера міста працює у посиленому режимі, повідомляє офіційний сайт міськради. В управлінні праці та соціального захисту населення здійснюється реєстрація внутрішньо-переміщених осіб. На сьогодні кількість зареєстрованих становить 1659 осіб, з них 481 дитина.

Комунальники прибирають вулиці, сквери і пішохідних зон, займаються благоустроєм. Тривають активні роботи з висадки та догляду за рослинами, повідомляє прес-служба міського голови. В цілому, комунальна сфера працює у звичному режимі.

Також у місті йде підготовка до перейменування вулиць та інших об’єктів топоніміки, назви яких пов’язані із країною-агресором. Відповідна комісія вже створена у виконкомі. Робота триватиме у декілька етапів та завершиться прийняттям рішення на сесії міськради. На документи мешканців перейменованих вулиць ці зміни не повинні вплинути.

В Нікополі вся інфраструктура та служби міста працюють у штатному режимі

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Тому бажаю усім доброго вечора та спокійної ночі», - написав міський голова Олександр Саюк.

Залишити коментар

Відправити