Рятувальники навчали, попереджали та допомагали

Рятувальники навчали, попереджали та допомагали

Співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області продовжують систематичну роз’яснювальну роботу з населенням нашого міста. Останніми днями вони розповідали про правила безпеки життєдіяльності малюкам та людям похилого віку, попереджали про небезпеку пожеж у природніх екосистемах та допомагали працівникам інших екстрених служб.

 Рятувальники привітали переможця конкурсу дитячого малюнку "Рятувальник – професія героїчна"

рятувальники навчали, попереджали та допомагали - изображение 1

Смотреть все фото (35 шт) - Одноклассники

Смотреть все фото (35 шт) - Вконтакте Смотреть все фото (35 шт) - Facebook

14 квітня рятувальники з міста Покров привітали Васіліна Андрія, якій посів 2-ге місце в середній віковій групі в першому (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку серед дітей співробітників ДСНС на тему: "Рятувальник - професія героїчна".

рятувальники навчали, попереджали та допомагали - изображение 2
Малюнок Андрія Васіліна

Нагородження проходило в приміщенні 44 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. Рятувальники урочисто нагородили переможця, вручили йому солодкий приз та побажали подальших успіхів в творчій діяльності, а також провели екскурсію по пожежній частині.

 Рятувальники та волонтери нагадують дачникам про небезпеку пожеж в екосистемах

 14 квітня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з волонтерами служби порятунку вирушили на територію садового товариства "Мічурінець", щоб попередити власників садових ділянок про небезпеку, яку можуть завдати пожежі в природних екосистемах.

рятувальники навчали, попереджали та допомагали - изображение 3

При спілкуванні учасники рейдової групи роздавали людям інформаційні листівки та нагадували, що в разі пожежі необхідно одразу телефонувати до служби порятунку 101, а самим дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі та перебуванні на садових ділянках, особливо під час святкування Великодня. Люди запевнили, що вони постійно дотримуються заходів безпеки, ніколи не залишають багаття без нагляду, а якщо помітять загорання в природних екосистемах негайно зателефонують за номером 101.

Такі заходи, які проводяться систематично, дають можливість безпосередньо поспілкуватися з людьми, нагадати їм правила пожежної безпеки та відповісти на питання, які виникають в громадян, значно зменшуючи випадки пожеж в екосистемах. А підключення волонтерів дає можливість поспілкуватися с більшою кількістю людей.

Рятувальники допомогли працівникам "швидкої"

16 квітня о 12:10 до пожежної частини надійшло повідомлення, що біля житлового будинку по вул. Партизанська, 75, лежить непритомна жінка, а її собака не дає наблизитись працівникам швидкої медичної допомоги. Рятувальники відігнали тварину, і жінці було надано необхідну медичну допомогу.

Рятувальники навчають наймолодше покоління правилам пожежної безпеки

18 квітня співробітники Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області в рамках тижня БЖД зустрілися з вихованцями дитячого навчального закладу №11 "Сонечко" та провели з ними пізнавальну роз’яснювальну бесіду з питання дотримання заходів безпеки життєдіяльності. Під час зустрічі малюкам роз’яснили основні правила безпечної поведінки вдома, на вулиці та під час відпочинку на природі.

рятувальники навчали, попереджали та допомагали - изображение 4

Головною метою заходу було навчити дітей основам безпеки життєдіяльності, сформувати в них навички безпечної поведінки адже навички безпечної поведінки формуються в людині змалку, а для рятувальників безпека дітей одне з пріоритетних завдань.

Вони в ігровій формі розповіли хлопцям та дівчатам, що гра з сірниками в малому віці дуже небезпечна, роз’яснили коли вогонь може бути другом, а коли ворогом, попередили про небезпеку електричних та газових приладів, навчили як діяти у випадку виникнення пожежі та нагадали за яким номером потрібно викликати службу порятунку.

Також фахівці ДСНС роз’яснили персоналу закладу важливість навчання дітей правильним діям в екстремальних ситуаціях, надали консультативну допомогу в проведенні занять з тематики безпеки життєдіяльності та вручили наочну агітацію для оновлення куточків БЖД.

Подібні заходи рятувальники проводить систематично аби діти запам’ятали важливі правила безпеки, а в критичній ситуації не розгубилися та діяли впевнено і грамотно.

Рятувальники та працівники територіального центру навчали громадян похилого віку правилам пожежної безпеки

рятувальники навчали, попереджали та допомагали - изображение 5

19 квітня інспекторським складом Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування населення було проведено по квартирний обхід громадян похилого віку, що потребують соціальної підтримки. Захід проходив з метою недопущення пожеж в побуті серед людей похилого віку, які стоять на обліку в соціальних службах.

При спілкуванні з громадянами рятувальники нагадували їм як необхідно діяти в разі виникнення пожежі, як не допустити займання у власній оселі та перевантаження електричних мереж, попередили про необхідність бути більш пильними з відкритим вогнем та вручили інформаційні листівки. Проінформували про пожежі, які останнім часом виникали в житловому секторі та роз’яснили причини виникнення цих пожеж. По завершенню розмови ще раз нагадали телефони екстрених служб, а працівникам територіального центру наголосили на важливості систематичного проведення з їх підопічними протипожежних інструктажів.

Подібні заходи з одинокими людьми похилого віку, інвалідам та сім’ями з високим ступенем ризику рятувальники проводять систематично, адже ця категорія людей потребує особливої уваги в питаннях безпеки життєдіяльності, а фахівці ДСНС ніколи не залишаються байдужими до цієї категорії населення.

За інформацією Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити