Правда і міфи про «нічний» тариф на електроенергію: YASNO допомагає розібратись

Правда і міфи про «нічний» тариф на електроенергію: YASNO допомагає розібратись

Жителі Дніпропетровщини, які встановили двозонний лічильник електроенергії, користуються «нічним» тарифом і щомісяця заощаджують на рахунках. Які з найпоширеніших тверджень про «нічний тариф» є хибними, а що відповідає дійсності – розповідає постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги»).

«Нічний» тариф діє лише для певних категорій населення

Це міф. Адже будь-яка родина на Дніпропетровщині може приєднатись до ощадливого «нічного» тарифу на електроенергію. Слід лише замінити старий лічильник на двозонний, який розрізняє енергоспоживання за добовими зонами «день» і «ніч». І після оформлення необхідних документів про перехід на двозонний облік можна користуватись перевагами «нічного» тарифу.

Вночі вигідніше вмикати електроприлади, ніж вдень

Чиста правда. За спожиту з 23:00 до 7:00 електроенергію власники двозонних лічильників можуть сплачувати 50% вартості від звичайного тарифу для населення. Тобто, за місячного споживання до 250 кВт∙год включно, кожна «нічна» кВт∙година обійдеться в 0,72 грн замість 1,44 грн. А коли енергоспоживання домівки більше 250 кВт∙год, то використані вночі кВт∙години коштуватимуть по 0,84 грн, а не по 1,68 грн.

Сума у рахунку не зміниться, навіть якщо встановити двозонний лічильник

Це не так. Місячні рахунки суттєво зменшуються, коли саме на години економії з 23:00 до 7:00 переносяться найбільші енерговитрати: наприклад, вмикається бойлер або електрообігрівач. Встановіть електронні таймери техніки на потрібний час, а прилади без вбудованих таймерів під’єднайте до «розумної» розетки для автоматичного увімкнення в запрограмовані години – тоді економія стає ще відчутнішою.

До «нічного» тарифу легко приєднатись

Правда. І в цьому можна переконатись, замовивши набір для економії від YASNO. Адже в набір окрім двозонного лічильника з налаштованим «нічним» тарифом, програмованої «розумної» розетки і ощадливих LED-ламп входять послуги заміни старого і постановки нового електролічильника на комерційний облік. Тому, якщо ваш оператор системи розподілу має договір з YASNO, не доведеться витрачати додатковий час та кошти на самостійне вирішення технічних питань з приєднання до «нічного» тарифу.

«Ми допомагаємо клієнтам ставати більш енергоефективними і скорочувати витрати на комунальні послуги. Наприклад, набори для економії від YASNO дозволяють приєднатись до «нічного» тарифу і комплексно зменшувати рахунки за електроенергію. За бажання знизити комунальні платежі – звертайтесь по консультацію та наші готові рішення для кожної оселі», - зазначив директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.

Прес-служба YASNO 
у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити