Покровське відділення поліції зустрічало школярів

Покровське відділення поліції зустрічало школярів

За ініціативи керівництва Покровського відділення поліції Нікопольського ВП ГУНП  було проведено "День відкритих дверей" для учнів однієї зі шкіл міста.

У гостях відділення поліції побували учні навчально-виховного комплексу № 2 м. Покров  на чолі з педагогами.

Близько 60 школярів зустрілись з поліцейськими відділення, які провели для дітей цікаву екскурсію і познайомили школярів з роботою поліції.

Головна мета екскурсії - дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція не караючий орган, а правозахисний.

Черговий офіцер чергової частини розповів дітям, що чергова частина - це серце кожного підрозділу Національної поліції, показав куди надходить дзвінок, якщо набрати "102", розповів про роботу слідчо-оперативних груп, які за повідомленням чергового вирушають на місце скоєння правопорушення та продемонстрував монітор з камер відеонагляду розташованих на центральних вулицях міста.

покровське відділення поліції зустрічало школярів - изображение 1

Екскурсія продовжилася демонстрацією спеціальних засобів та вогнепальної зброї. З цікавістю діти роздивлялися зброю, амуніцію та спецзасоби, які допомагають полісменам в їхній службі. Школярам дозволили приміряти бронежилет, каску, потримати гумові кийки.

Друга частина екскурсії відбулася в кабінеті криміналіста. Там дітям розповіли та продемонстрували як криміналісти досліджують відбитки пальців рук, оглядають місця вчинення злочинів і виявляють сліди злочинця. Про все це діти слухали з притаманною їм цікавістю та допитливістю. По закінченню кожна дитина отримала відбиток свого пальця на папері на згадку про екскурсію.

Далі учні мали можливість побачити поліцейський автомобіль, на якому працює група реагування патрульної поліції. Всі з задоволенням посиділи за кермом автомобілю, спробували самостійно вмикати спеціальні сигнали.

покровське відділення поліції зустрічало школярів - изображение 2

"Проведення подібних екскурсій – надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі – підкреслив начальник Покровського ВП Сергій Войнов. – Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції".

Інспектор сектору моніторингу

Нікопольського ВП ГУНП

капітан поліції С.М. Цабук

Залишити коментар

Відправити