Підсумки 6 травня у Дніпропетровській області: обстріли прикордонних територій, збиті безпілотники та прощання з героєм…

Підсумки 6 травня у Дніпропетровській області: обстріли прикордонних територій, збиті безпілотники та прощання з героєм…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят першої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Доба розпочалася із обстрілів

Під удар знову потрапили Синельниківський та Криворізький райони, повідомив вранці 6 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Ніч неспокійна. Окупанти обстріляли  Криворізький та Синельниківський райони.

Поцілили з «Градів» у Зеленодольську та Широківську громади. Влучили по двох селах. Ніхто не постраждав.

У Покровській громаді «приліт» ракети. Втрапила у поле. Людей не зачепило», - написав він.

Але безкарно літати над областю окупантам не вдається:

«Дніпропетровщина. 6 травня. 12.39

Все добре. Наші військові збили над Дніпром безпілотник», - написав Валентин Резніченко вдень.

В цілому день на Дніпропетровщині минув мирно

Всі напрямки залишаються під контролем ЗСУ, підвів підсумки 6 травня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Десять тижнів Україна бореться за свою свободу і своє майбутнє. Десять тижнів, які показали всьому світу, що українці - нація нескорених.

Перемога буде.

Віримо в Збройні сили, в Президента і в державу. Ми можемо все», - написав він.

У Кривому Розі триває посилення оборони та проводяться контрдиверсійні заходи

Лінія бойових зіткнень знаходиться за 50 кілометрів від міста - на території Херсонської області, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, орки значно активізували обстріли буквально по всій стокілометровій лінії нашого фронту:

«І сьогодні вночі, і сьогодні вдень не було практично жодного населеного пункту на лінії зіткнення, який не був би обстріляний. Б'ють як із РСЗВ, так ствольної артилерії, мінометів і навіть танків», - сказав він.

Велику активність виявляють ворожі безпілотники. Тільки сьогодні їх було збито нашими військами ще три штуки.

У місті проводяться активні контридеверсійні заходи. В результаті СБУ затримало ворожого агента, який проводив фотофіксацію оборонних рубежів наших військ на Криворізькому напрямку.

«Ще двоє затриманих також вели підривну діяльність. Один робив відеоролики із погрозами нашим захисникам та членам їхніх сімей. Інший агітував у соцмережах за «русский мир», - повідомив Олександр Вілкул.

Він закликав громадян виявляти пильність та про справді підозрілих осіб повідомляти правоохоронцям, але без зайвої паніки.

У Нікопольському районі день минув з тривогами, але без надзвичайних ситуацій

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує,  повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На Херсонському напрямку тривають позиційні бої. Сподівання окупантів на успішний наступ не справдились. Гарно відпрацювали ЗСУ, ПВО, авіація і ТрО», - написав він.

За словами Євгена Євтушенка, сьогодні він спілкувався з керівниками поліції,  громад та  міст стосовно життєдіяльності району восьмого і дев'ятого травня.

«Зробимо все, щоб на території було спокійно», - запевнив посадовець.

Також сьогодні начальник районної військової адміністрації записав відео, де відповів на питання стосовно святкування 8 та 9 травня, комендантської години і повітряних тривог. Переглянути цей корисний матеріал можна за посиланням.

Покров попрощався з героєм

Війна обірвала життя нашого земляка, 58-річного старшого водія автомобільного взводу Володимира Івановича Коміссарова. Прощання з героєм відбулося сьогодні, 6 травня на бульварі Шевченка.
У останню путь його проводжали з усіма військовими почестями та зі сльозами на очах. Світла пам’ять захиснику України і найщиріші співчуття його родині…

Про загальний стан справ у Покрові сьогодні розповів міський голова Олександр Шаповал. Підводячи підсумки тижня, він зазначив, що ситуація у місті стабільна і контрольована. Всі підприємства працюють у штатному режимі, мешканці отримують усі необхідні соціальні та комунальні послуги.

«Підтримуємо вимушених переселенців, які прибувають до Покрова. Вже надано більше двох тисяч благодійних продуктових наборів, миючих засобів та предметів гігієни. Працюють пункти видачі одягу. З людьми, які вимушені були тікати із зон бойових дій, працює психолог», - написав Олександр Шаповал.

Також він подякував всім, хто робить свою справу, хто працює, волонтерить і допомагає місту.

В Нікополі вся інфраструктура та комунальні служби працюють у штатному режимі

За день надзвичайних ситуацій не траплялося, повідомив міський голова Олександр Саюк. Щодо свят, які наближаються, він повідомив наступне:

«8-9 травня у Нікополі не відбуватиметься ніяких масових заходів. В нас йде війна і ми повинні уникати скупчень людей».

Залишити коментар

Відправити