Нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії

Нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії

Заклад, де минуле й сьогодення живуть поруч, а новітні технології тільки підкреслюють автентичність, продовжує досліджувати історію краю, залучаючи до спільних пошуків містян.

За останні місяці один з підрозділів відділу культури поповнився цікавими експонатами, які передають музею покровчани. Старовинні предмети побуту, світлини й книги – всі ці речі безцінні, адже в них подих часу. Одні з останніх артефактів – молюски періоду нижнього та середнього сармату, віднайдені на території Богданівського кар’єру та передані музею краєзнавцем Романом Куциним. Такі знахідки – підтвердження, що мільйони років тому на місці сучасного Покрова було Нижньосарматське море, пояснюють й природу утворення марганцевих копалень.

нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії - изображение 1

Віковічні експонати вже зайняли місце на експозиції, їх могли переглянути містяни і гості Покрова. Днями музей відвідала делегація Вакулівської середньої школи Софіївського району, яка не вперше приїздить до осередку. Цього разу вчителі та учні ознайомилися з відеоматеріалами природничого спрямування, які характеризують особливості флори й фауни рідного краю. Щире зацікавлення викликала й виставка поштових марок, де представлено понад двох тисяч марок. Для дітей вона стала відкриттям такого поняття, як філателія.

Експозиція діяла протягом осені, її переглянуло більше 300 відвідувачів, сьогодні музейники готують наступну, вже новорічно-різдвяну. Сподіваються на підтримку містян, з якими представлять унікальну виставку. Її основою стануть старовинні, креативні, незвичайні новорічні ялинкові прикраси та листівки, з якими пов’язані щасливі родинні історії. Кожен бажаючий може взяти участь у підготовці експозиції, принести іграшки, котрі музей поверне вже після завершення презентації. Це не всі плани закладу – попереду Андріївські вечорниці, що відтворять звичаї й традиції наших пращурів - нашого краю.

нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії - изображение 2

Прес-служба міського голови

Залишити коментар

Відправити