Найбільший в Україні — другий рік поспіль бюджет Дніпропетровщини займає перше місце серед інших регіонів

Найбільший в Україні — другий рік поспіль бюджет Дніпропетровщини займає перше місце серед інших регіонів

11 млрд 217.8 млн грн — кошторис Дніпропетровщини знову опинився в лідерах регіонів України. Торік Дніпропетровська область також була першою в країні за показниками бюджету.

У 2022 п’ятірку лідерів продовжили Харківщина, Львівщина, Київщина та Одещина. Про це повідомляє аналітичний портал «Слово і діло».

Бюджет Дніпропетровщини депутати обласної ради ухвалили ще на початку грудня минулого року. Його підтримали 92 депутати.

«У 2022-му зросте фінансування наступних напрямків: сфера охорони здоров’я (на 173 млн більше, ніж торік), освіти (на 26%), соціального захисту (на 137,5 млн грн), спорту (на 27,5 %), культури (на 43.3% більше, ніж минулого року). Окрім того, зростуть і стипендії у більш ніж 2,6 рази для учнів ПТНЗ (з 490 грн до 1 250 грн), у півтора рази для студентів фахової передвищої та вищої освіти (980 грн до 1 510 грн)», — розповів голова обласної ради Микола Лукашук.

найбільший в україні — другий рік поспіль бюджет дніпропетровщини займає перше місце серед інших регіонів - зображення 1

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити