Голова облради Микола Лукашук про ситуацію на Дніпропетровщині

Голова облради Микола Лукашук про ситуацію на Дніпропетровщині

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в ефірі телемарафону на каналі «Дніпро ТВ» розповів про безпекову ситуацію в області, переселенців, роботу обласної ради та взаємодію із депутатським корпусом.

Під час ефіру Микола Лукашук розповів: наразі складна ситуація — у Криворізькому та Синельниківському районі: вони піддаються обстрілам російських окупаційних військ. Через це було прийнято рішення про збільшення кількість бригад швидкої допомоги, які чергуватимуть в цих районах області.

«Якщо хтось з людей постраждає — медики зможуть оперативно надати їм допомогу. Тому обласна військова адміністрація прийняла таке рішення про збільшення кількості реанімобілів та фахівців, щоб не втрачати дорогоцінний час у випадку надзвичайних ситуацій. Також в медзаклади цих районів додатково направили ліки. Разом з громади, які також працюють 24/7, зараз робимо все, аби кожен житель Дніпропетровщини був захищений», — сказав Микола Лукашук.

За словами голови обласної ради, наразі ситуація в регіоні стабільна. Є запас продуктів харчування, ліків, об’єкти інфраструктури працюють в штатному режимі.

«Підприємства обласної ради забезпечують водою майже 1,5 млн мешканців Дніпропетровщини. Жодне з них не припиняло свою роботу ні на день протягом двох місяців повномасштабної війни. Також функціонують КП, які поставляють ліки в аптеки області, перебоїв немає», — зазначив голова обласної ради.

Нині в області проживає понад 172 тисячі переселенців. Обласна рада надіслала більше 40 листів до інших країн щодо надання гуманітарної допомоги, у тому числі через дипломатичні установи. Також налагоджена комунікація між всіма громадами, очільниками міст, обласною радою, обласною військовою адміністрацією та представниками бізнесу.

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити