Коментар голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука стосовно ситуації в області станом на ранок 3 березня:

Коментар голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука стосовно ситуації в області станом на ранок 3 березня:

Станом на 9:00 в області - тиша і спокій. Кордони нашого регіону залишаються під контролем і захистом Збройних сил України на всіх напрямках. Ракетних ударів, обстрілів чи будь-яких інших проявів агресії з боку окупаційних військ Російської Федерації на Дніпропетровщині не зафіксовано.

Інфраструктура продовжує працювати в штатному режимі, перебоїв з водо-, теплопостачанням, електроенергією немає. Маємо повністю контрольовану ситуацію.

Приймаємо людей з Харківщини. Розселяємо їх і забезпечуємо всім необхідним. Чоловіки повертаються з-за кордону, щоб захищати свою рідну область.

Інформую, що Дніпропетровська обласна рада розробила методичку із переліком дій на різні випадки, а також зі списком того, що обов'язково слід підготувати громадянам. Цю інформацію буде розміщено на наших офіційних ресурсах обласної ради.

Щодо відселення жителів окремих районів Кривого Рогу. Нам передали оперативну інформацію від військової розвідки про те, що готується ракетна атака на один з військових об‘єктів міста, від якого постраждали б мешканці сусідніх житлових масивів. А життя і здоров‘я наших українських громадян - найбільша цінність. Саме тому було прийнято відповідне рішення про відселення, яке було погоджено з військовими. Тому прошу не сіяти паніку - все робиться задля безпеки людей.

Окремо хочу ще раз нагадати про інформаційну війну. Вчора вдень ми отримали інформацію від військової розвідки та СБУ, про створення тисяч груп в соціальних мережах, ботів, телеграм каналів, мета яких - дестабілізація ситуації в області. Боти мали поширювати дані про те, що Борис Філатов, Олександр Вілкул та ще кілька мерів великих міст області втекли закордон, силам ТРО не видається зброя, область, міста, здали окупантам. Наголошую, що весь контент подібного характеру - фейковий. Вчора близько другої ночі в нас закінчилася чергова нарада. Ми всі на своїх робочих місцях. Я, очільник військовоі адміністрації, голови міських рад - всі працюють.

Наостанок хочу подякувати всім, хто зараз захищає Україну. Держава бореться і не здається. Президент з нами, уряд з нами, армія з нами. Ще ніколи Україна не була такою згуртованою, як зараз. Окупанти вже усвідомлюють, яку ціну платять і продовжуватимуть платити, якщо не заберуться геть з нашої землі. Вони сподівалися захопити Україну протягом двох тижнів. Натомість зустріли такий потужний опір, що нині їх кожного дня, кожної хвилини охоплює ще сильніший страх і паніка. Тому я закликаю всіх наших громадян - підтримуйте свою країну, хто як може. Не довіряйте неперевіреним даним, не ведіться на провокації ворога. Повна дестабілізація ситуації - те, чого вони прагнуть найбільше. Інформаційну війну ніхто не скасовував. Вірте в державу, бо вона в нас одна.

Слава Україні!
Слава ЗСУ!

FaceBook
Залишити коментар

Відправити