ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 3 ЧЕРВНЯ: 100 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 3 ЧЕРВНЯ: 100 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Доба у області минула відносно спокійно, хоч і з повітряними тривогами. Жоден населений пункт обстріляний не був, зафіксовані лише «прильоти» на прикордонних територіях Криворізького району. Тим часом у громадах області продовжують приймати вимушених переселенців та надавати їм допомогу. А у Нікополі змінили режим роботи системи оповіщення.

Вночі орки знову обстрілювали Криворізький район

По населеним пунктам не влучили, повідомив голова облради Микола Лукашук вранці 3 червня:

«Ніч в області минула майже спокійно: вчора пізно ввечері ворог поцілив по території Апостолівської громади, вночі - по Зеленодольській. По населеним пунктам не влучив».

Також ворог намагається вести розвідку та штурмові дії:

«Окрім цього, на деяких ділянках Криворізького напрямку окупанти активізували ведення повітряної розвідки та намагалися проводити штурмові дії. Але отримали від наших захисників відсіч й відступили на зайняті раніше позиції», - написав Микола Лукашук.

День у Криворізькому районі минув спокійно

Жоден населений пункт обстріляний не був, повідомив увечері 3 червня начальник Криворізької РДА Євген Ситниченко.

«Наші хлопці працюють на території Херсонської області, виконують свої завдання як завжди - на 100 відсотків», - сказав він.

У Нікопольському районі все спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає, повідомив увечері 3 червня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Місцями гучно. Це звуки роботи артилерії на Запорізькому та Херсонському напрямках. На іншій території. Заспокойтесь будь ласка», - написав він.

Також очільник РВА подякував усім, хто вже сто днів повномасштабної війни допомагає працює та допомагає:

«Дякую кожному, хто допоміг та підтримав. Звичайні жителі, підприємці, аграрії, ФОПи, великий бізнес, представники всіх гілок влади, військові та духовенство. Ціную внесок кожного з вас. Разом, ми захистили наш район від окупації, яка планувалась ворогом в перші тижні вторгнення.

Сьогодні, замість навали маємо позиційні бої, масовану дезінформацію, пропаганду та ІПСО. Тепер, це війна на психологічне, економічне, військове, політичне та геополітичне виснаження. Спринтерська дистанція змінилась на стаєрську…

Ми продовжуємо працювати. Разом з ОВА, обласною радою, представниками місцевого самоврядування, ТрО, ЗСУ, поліцією, СБУ та прикордонниками».

У Покрові ситуація контрольована

Всі служби функціонують без збоїв, повідомив 3 червня міський голова Олександр Шаповал. За його словами, до громади продовжують прибувати вимушені переселенці, яким надається всебічна допомога.

Також Олександр Шаповал висловив вдячність нашим Захисникам і Захисницям, хто дає відсіч оркам, та подякував всім підприємствам, підприємцям, волонтерам, пересічним громадянам, хто всі ці сто днів робить свою справу.

Крім того, сьогодні з робочим візитом Покров відвідав народний депутат України Денис Герман, пише Олександр Шаповал. Нардеп зустрівся із вимушеними переселенцями, які приїхали до Покрова, та передав родинам продуктові набори.

У Нікополі змінили порядок роботи системи оповіщення

Тепер сирена лунатиме лише на початку та у кінці повітряної тривоги, повідомляє Нікопольська міська рада:

«Шановні мешканці Нікополя! З 12:00 4 червня відбудуться зміни в порядку оповіщення про ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ.

  • Про початок тривоги вас буде проінформовано включенням електросирен тривалістю до 12 хвилин (довгий сигнал).
  • Про закінчення тривоги електросирени будуть активовані на короткий проміжок часу до 2 хвилин (короткий сигнал)».

За словами міського голови Олександра Саюка, якщо такий режим роботи системи оповіщення буде влаштовувати усіх жителів міста та не буде скарг на те, що мешканці потребують дії сирени від початку до кінця тривоги, такий графік залишиться і надалі.

Щодо безпекової ситуації в місті, Олександр Саюк повідомив, що день пройшов спокійно, без надзвичайних ситуацій. Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає.

Залишити коментар

Відправити