Дітей з найважчими формами інвалідності із закладів соціальної сфери Дніпропетровщини евакуювали до Європи

Дітей з найважчими формами інвалідності із закладів соціальної сфери Дніпропетровщини евакуювали до Європи

«У нас декілька дитячих будинків переїхали до Європи. Ці дитячі інтернати були евакуйовані у безпечні місця за сприяння обласної військової адміністрації ще у березні поточного року. Наразі діти вже адаптувалися до нових умов проживання. Малеча з КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» ДОР».

В супроводі дев’яти ключових працівників закладу зараз мешкають в Румунії. Їхній переїзд та облаштування допоміг організувати Румунський офіс організації «Надія і житло для дітей» Hope and Homes for Children Romania», – розповіла начальниця гуманітарного управління обласної ради Лілія Гиренко.

За новим тимчасовим місцем проживання місцевим департаментом захисту дітей створена мультидисциплінарна команда фахівців для надання психологічної, медичної та іншої допомоги і забезпечення комфортних умов проживання нашим дітям.

«Життя устатковується. Головне – діти в безпеці, далеко від війни, грають з однолітками, навчаються в школі. Малюки підростають і роблять перші кроки. Багато робиться для наших дітей румунськими колегами, і все ж малеча сумує та чекає на повернення у рідну країну», – розповіла директорка закладу Олена Гуржій.

29 дітей з інвалідністю – вихованців комунального закладу «Дніпропетровський дитячий будинок – інтернат» Дніпропетровської обласної ради» – евакуйовані на територію Республіки Польща у Лалицький реабілітаційно-навчальний центр «Лаліка 365».

За інформацією директорки закладу Валентини Булгакової, підопічні забезпечені всім необхідним. З ними проводитися виховна робота, як персоналом, що перебуває в евакуації, так і співробітниками закладу за допомогою інформаційно-телекомунікаційних технологій. До виховного процесу залучаються волонтери за місцем, а також благодійні фонди та організації, що піклуються дозвіллям дітей. Діти забезпечені медичною допомогою, медикаментами та засобами реабілітації, проводяться їх регулярні обстеження щодо можливості надання спеціалізованої медичної допомоги чи реабілітації.

82 підопічних з особливими потребами КЗ «Криворізький дитячий будинок-інтернат» ДОР» на запрошення католицької організації Dominiku-Ringeisen-werk Ursberg наразі перебувають у м. Урсберг у Німецькій Баварії.

«Евакуація стала можливою завдяки першій леді Польщі Агаті Корнгаузер-Дуде. Дітей з Польщі до Німеччини перевозили цивільним літаком та 2 військовими. Підопічні наразі забезпечені всім необхідним. Біля будинку, де вони розміщені, побудований ігровий майданчик. Зараз всі вивчають німецьку мову. З першого вересня дітлахи підуть до школи, а 4 старших підопічних, яким більше 23 років, вже працюють на найпростішій роботі. У вільний час відвідують місцеві фестивалі, їздять на екскурсії у гори», – розповіла директор Криворізького дитячого будинку-інтернату.

дітей з найважчими формами інвалідності із закладів соціальної сфери дніпропетровщини евакуювали до європи - изображение 1

дітей з найважчими формами інвалідності із закладів соціальної сфери дніпропетровщини евакуювали до європи - изображение 2

дітей з найважчими формами інвалідності із закладів соціальної сфери дніпропетровщини евакуювали до європи - изображение 3

дітей з найважчими формами інвалідності із закладів соціальної сфери дніпропетровщини евакуювали до європи - изображение 4

Залишити коментар

Відправити