Денис Шмигаль: Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни

Денис Шмигаль: Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни

На виконання доручення Президента Володимира Зеленського Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні 7 березня.

«Ми звільнимо від сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців І та ІІ групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення. Звільнимо підприємства та фізичних осіб-підприємців ІІІ групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також Уряд відтермінує сплату податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити, та відкладе впровадження РРО для всіх фізичних осіб-підприємців.

«Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворення. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що всі ці рішення та низка інших додаткових рішень, які необхідні для того, аби цей пакет підтримки запрацював, — уже ухвалені, або будуть ухвалені органами влади найближчим часом.

Кабінет Міністрів України
Залишити коментар

Відправити