9 травня Нікополь святкує 74-у річницю Перемоги над фашизмом

9 травня Нікополь святкує 74-у річницю Перемоги над фашизмом

Вже о 9 годині ранку біля міської ради почали збиратися люди, щоб колоною розпочати марш до пам’ятника Слави. Ця площа пам’ятає не такі вже далекі часи, коли тут збиралися багато ветеранів Великої Вітчизняної війни. Одягнувши свої парадні мундири з нагородами, вони з самого ранку приходили сюди, щоб привітати один одного з головним їхнім Святом – Днем Перемоги, а потім поважною ходою крізь великий натовп людей обабіч проспекту Єлектрометалургів, дійти до пам’ятника Слави, прийняти участь в урочистому мітингу та покласти квіти до меморіалу Вічного вогню.

9 травня нікополь святкує 74-у річницю перемоги над фашизмом - изображение 1

Сьогодні, нажаль, вже не так! Проходять роки, уносячи з собою в вічність учасників бойових подій Другої Світової війни. Залишились одиниці стареньких ветеранів, яким вже 90 і більше років, а також діти війни – свідки тих страшних воєнних подій.

9 травня нікополь святкує 74-у річницю перемоги над фашизмом - изображение 2

Делегація Нікопольської міської та районної партійної організації ВО "Батьківщина" на чолі з головою окружної Нікопольської організації Олександрою Сотулою прийняла участь в урочистостях, присвячених Дню Перемоги. Після мітингу, разом з представниками міської влади, керівниками підприємств та іншими політичними партіями і громадськістю батьківщиновці вшанували пам'ять загиблих, поклавши квіти до Вічного вогню пам’ятника Слави.

9 травня нікополь святкує 74-у річницю перемоги над фашизмом - изображение 3

"Лише та нація, яка не забуває про своє велике минуле є вартою гідного майбутнього. Свято Великої Перемоги повинно всіх нас об’єднувати, зміцнювати духовну єдність між поколіннями – наголосила Олександра Сотула.

9 травня нікополь святкує 74-у річницю перемоги над фашизмом - изображение 4

Вона побажала всім бути здоровими та бадьорими, жити в мирі та злагоді в оточенні своїх рідних та близьких. Щастя, миру, чистого неба та віри в найкращу долю нашої України!

Місцева організація ВО "Батьківщина" у Нікополі, Покрові та Нікопольскому районі

Залишити коментар

Відправити