Звіт депутата Дніпропетровської обласної ради Олександри Сотули

Звіт депутата Дніпропетровської обласної ради Олександри Сотули

Дорогі виборці Дніпропетровщини! На місцевих виборах 2020 року мене обрано депутатом Дніпропетровської обласної ради VIII скликання та закріплено за Нікопольським районом. Висловлюю Вам свою повагу та хочу відзвітувати щодо проведеної мною роботи з початку каденції та у продовж 2021 року.

За цей період мені вдалося налагодити співпрацю практично з усіма виконавчими органами влади, комунальними підприємствами та керуючими компаніями міста Дніпра та Нікопольського району для вирішення проблемних питань з якими ви до мене зверталися. Я працювала не тільки у своєму виборчому окрузі №12, а в інших містах та районах нашої області.

З початком каденції відбулось 9 пленарних засідань обласної ради (присутня була на 8 засіданнях).

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 1

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 2

Підтримано всі рішення Дніпропетровської обласної ради щодо соціально-економічного розвитку, медичного та освітнього спрямування.

На засіданнях постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності рад, розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою (член комісії) була присутньою на 11 з 12 засідань.

Також увійшла до складу міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Дніпропетровської області» (секретар). Взяла участь у третьому Молитовному сніданку східного регіону України у місті Запоріжжя та займалася підготовкою започаткування проведення Молитовних сніданків на Дніпропетровщині. Розглядали Стамбульську конвенцію та вплив її ратифікації на суспільство.

ЗАХИСТ ПРАВ МЕШКАНЦІВ ЗОН СПОСТЕРЕЖЕННЯ АЕС

Стала членом "Асоціації громад зон спостереження АЕС" разом з представниками 6 територіальних громад, де розташовано 4 АЕ). Асоціація встає на захист конституційних прав мешканців зон спостереження (майже 800 тис. чол.), бореться за повернення територіальним громадам частини збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, сплаченого ДП «НАЕК «Енергоатом» до Державного бюджету України та нерозподіленого між місцевими бюджетами.

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 3

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 4

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 5

25 листопада 2021 року мною організовано візит народного депутата України, лідера Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Володимирівни Тимошенко на розширене засідання Асоціації з метою допомогти громадам у боротьбі за свої права.

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 6

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 7

Під час візиту також розглянули питання надання якісних медичних послуг населення Нікопольського району та відновлення капітального ремонту Марганецької школи №9, батьки учнів якої зверталися з проблемою неякісного проведення робіт у 2018-2019 році.

Діти та молодь України – це наше щасливе майбутнє!

У червні 2021 року я разом з помічником організувала свято до Міжнародного дня захисту дітей у Шевченківському районі м. Дніпра для багатодітних та малозабезпечених сімей: аніматори, конкурси, дискотека, повітряні кульки та подарунки.

Приймала активну участь в організації та проведенні численних благодійних заходів на користь збору коштів для придбання обладнання для новонароджених (благодійний фонд «Мама плюс я») та лікування дітей (БлагоДУЖ).

Разом з депутатами Нікопольської міської ради відряджено партійців "Батьківщина молода" м. Нікополь до м. Дніпро на навчання грисимуляції "Моделювання роботи місцевої ради" с метою підвищення рівня обізнаності молоді щодо особливостей функціонування місцевих рад, а також набуття навичок взаємодії з органами місцевого самоврядування.

Направила звернення до голови Дніпропетровської ОДА та голови Дніпропетровської обласної ради з проханням у сприянні виділення коштів з обласного бюджету на 2021 рік на реалізацію проектів:

- Капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Казка» в смт. Томаківка вул. Пушкіна, 24 Томаківського району»;

- «Реконструкція стадіону Томаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 по вул. Ватутіна, 7 смт. Томаківка».

- щодо відновлення робіт з будівництва футбольного поля у с. Придніпровське. У 2018 році за кошти обласного бюджету розпочалося будівництво сучасного стадіону в с. Придніпровське, але у 2020 році вони були призупинені, що викликало занепокоєння у жителів громади, адже такий сучасний інфраструктурний об’єкт дасть змогу популяризувати здоровий спосіб життя, відволікти дітей та підлітків від негативних впливів вулиці та фізично виховувати молодь. У 2021 році проект реалізовано - стадіон працює.

- щодо недостньої кількості закладів дошкільної освіти (далі – ДНЗ). На території смт. Червоногригорівка функціонує лише 1 ДНЗ, який відвідують 74 дитини, а це лише 20% від загальної кількості дітей дошкільного віку. Батьки вимушені возити дітей у ДНЗ, що знаходяться у с. Придніпровське, с. Кам’янське та м. Нікополь. У 2018 році Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації розробили проект «Будівництво ДНЗ на 115 місць в смт. Червоногригорівка Нікопольського району (у т.ч. ПКД)», але роботи по будівництву так і не були розпочаті. За наявною інформацією вартість проекту становить 50 млн. грн. Проект відновили у 2021 році, будівництво триває.

Направила звернення до голови Дніпропетровської обласної ради, голові Дніпропетровської ОДА та голові постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, соціальної політики та праці з проханням посприяти у виділенні коштів на придбання 9 телевізорів з функцією Smart TV та підключенням до мережі Інтернет для навчальних кабінетів початкової школи (1 класи) (школи у м. Марганець), які навчаються за Концепцією Нової української школи.

Направила звернення до голови Дніпропетровської обласної ради, голові Дніпропетровської ОДА та голові постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту з проханням посприяти створенню нового спортивного майданчика та стадіону у мікрорайоні «Металург» м. Нікополя (зібрано більше 600 підписів, що було додано) для розвитку та підтримки дітей та місцевої молоді (лист-звернення з геолокацією розміщення спортивного майданчика та проект візуалізації додано).

Стала головою Наглядової ради Державного навчального закладу «Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій», всіляко опікуюсь проблемами закладу, приймаю участь в урочистих заходах, надаю та шукаю додаткову допомогу дітям сиротам та дітям, батьки яких позбавлені батьківських прав. Направила звернення до голови Дніпропетровської обласної ради та голові Дніпропетровської ОДА щодо придбання сучасної комп'ютерної техніки для на суму 210,00 тис. грн. ДНЗ «МВПУПІТ» - єдиний заклад в області, що готує фахівців для поліграфічної промисловості. У закладі освіти навчається молодь з різних територіальних громад Дніпропетровської області (50%), 29 учнів пільгової категорії (діти-сироти та діти, що позбавлені батьківської опіки). Закладу дуже важко відповідати сучасним вимогам цифрової освіти при наявному обладнанні.

За кошти субвенції депутата надано (689,5 тис.грн) матеріальної допомоги населенню, придбано сценічні костюми та взуття для дитячого танцювального гуртка будинку культури у с. Мирівське Нікопольського району (20 тис.грн), придбано пральну машину для Першотравневського сільського територіального центру соціального обслуговування (10,5 тис.грн.), придбано будівельні матеріали для поточного ремонту "Лошкарівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів Першотравневської сільської ради (30тис.грн).

Організовано привітання та солодощі до Новорічних свят діточок з багатодітних та малозабезпечених сімей у м. Покров, Покровській ОТГ, м. Нікополь, м. Марганець, с. Томаківка, Першотравнева ОТГ та м. Дніпро.

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 8

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 9

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 10

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 11

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 12

Благоустрій територіальних громад

Разом з депутатами від ВО «Батьківщина» Марганецької міської ради підготовлене звернення до губернатора щодо неякісного проведення капітального ремонту школи №9 у м. Марганець у 2018 році, вимога до терміново усунути підряднику недоліки (жахливі вікна, тече дах, пліснява). Зібрано численні звернення батьків до різних організацій та установ. Неодноразові зустрічі з батьками, організовано нараду з Тимошенко Ю.В. для вирішення цього питання.

Ініційовано візит до департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Грицая В.В. відповідно до звернення голови житлового кооперативу будинка 118 пр. Гагаріна м. Дніпро щодо поточного ремонту будівлі. Також надіслано листи до департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради стосовно ремонту кухні у гуртожитку по вул. Абхазька буд.9 та ремонту дитячого майданчику, що у Шевченківському районі м. Дніпро, який є небезпечним для експлуатації з дітьми та знаходиться у аварійному стані.

За особисті кошти було придбано для Обласної громадської організації «Центр захисту життя та сімейних цінностей» (я є засновником цієї організації, що опікується вагітними жінками та одинокими матерями з маленькими діточками, які залишилися у складних життєвих обставинах) пральну машинку, холодильник, меблі, одяг, продукти харчування, ліки та інше.

Направила звернення до директора департаменту житлово-комунального господарства Дніпровської міської ради, до директора комунального підприємства «Теплоенерго» Дніпровської міської ради з вимогою вирішити питання неякісного постачання послуги з опалення будинку, що розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Воронезька, буд. 2. Мешканці неодноразово зверталися до КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради, що обслуговує даний будинок та регулярно виставляє чималі рахунки. Щороку у будинку дуже холодно під час опалювального сезону, але ремонті роботи КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради не проводить. Мешканці хворіють, на стінах з’явилася пліснява та грибок. Готуються документи на вирішення питання у судовому порядку.

ДОРОГИ

Звернулася до голови обласної ради та губернатора області щодо:

- капітального ремонту аварійного мосту С 041917 Мирове – Топила – Весела Федорівка, де руйнування опор потребує капітального ремонту із заміною несущих конструкцій! Міст знаходиться в аварійному стані та несе загрозу життю мешканців!

-щодо ремонту у Першотравневій ОТГ автомобільних доріг обласного значення та магістралей, які знаходяться у аварійному стані, а саме:

-​О040902 Новософіївка – Чистопіль- Новоіванвка (протяжність 21,8 км);

-​О040906 Високе- Новоіванівка – Чкалове (протяжність – 18,6 км);

-​О040913 Чкалове - /Т-04-32/;

-​Т-04-35 /Т-04-32/- Новоіванівка – Марганець- Вишетарасівка;

-​Божедарівка – Малософіївка – Нікополь.

- невідкладного ремонту автомобільних доріг обласного значення та магістралей, які знаходяться у аварійному стані, а саме:​О040912/Н23/- Червоногригорівка (ділянка національної дороги загального користування Кривий Ріг – Запоріжжя Н23); Територіальна автомобільна дорога загального користування Новоіванівка-Марганець-Вишетрасівка на ділянці дороги с. Борисівка-м. Марганець (Т0435).

-проведення робіт з ремонту автомобільної дороги та штучної споруди на автошляху СО40921/Н-23/-Олексіївка, а саме ремонт дамби через річку Чортомлик по в. Мостова у с. Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області.

- на реалізацію проекту «Капітальний ремонт дороги по вулиці Лесі Українки смт Томаківка Томаківського району Дніпропетровської області». Зазначений об’єкт благоустрою є центральною інфраструктурою адміністративного центру територіальної громади, де знаходяться навчальні заклади, відділення поліції, фінансових установ, ЦНАП, пошти тощо.

Здоров’я громадян

Направила звернення до голови Дніпропетровської ОДА та голови обласної ради з проханням недопущення закриття аптеки №146 (с. Чистопіль) та відновлення роботи аптеки №217 (с. Веселе) ЦМА ОКП «Фармація» аптеки №318. Кожна з цих аптек обслуговує близько 1,5 тис. людей, а їх закриття призведе до збільшення соціальної напруги, погіршення самопочуття людей похилого віку та багатодітних сімей, які не взмозі подолати від 35 до 90 км до найближчих аптек (м. Нікополь).

Звернулася до директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації з проханням допомогти перевести на лікування Чернову Вікторію 2016 р.н., з терапевтичного відділення педіатрії Обласної дитячої лікарні (м. Дніпро, вул. Крсмічна,13) до Нікопольської міської лікарні (м. Нікополь, вул. Трубників, 57). Дитина хворіє на рідкісну (орфанну) хворобу – мукополісахаридоз 2 типу (синдром Хантера) та отримує лікування від держави. Препарат «Елапраза» для щотижневої ферментно-замісної терапії у вигляді інфузій (крапельниць) дитина отримує у Обласній дитячій лікарні. З серпня поточного року щотижня батьки привозять власним коштом дитину на лікування до м. Дніпро. Але це виявляється дуже дорого та незручно для самої дитини.

Направила звернення до голови Дніпропетровської ОДА щодо проведення капітального ремонт будівель комунального підприємства Апостолівської міської лікарні» Апостолівської міської ради», ремонт доріг на території та прилеглих доріг, придбання медичного обладнання. Лікарня обслуговує протягом року більше 52,8 тис. осіб (жителі не тільки Апостолівської ОТГ, а і 3-х сусідніх громад). Покрівля наскрізь дірява, тріщини по будівлям, вікна трухляві та гнилі, старі двері, протертий до дір лінолеум, облущені стіни та грибок, труби з водопостачання та опалення повністю зношені, іржаві та постійно протікають, повністю зношена електрика, яка не відповідає сучасним умовам експлуатації (фото додаються). В таких умовах про якісне недороге опалення і мова не йде, а коштів обмаль. Також термінового ремонту потребують дороги, як на території лікарні, так і під’їзні шляхи.

У серпні місяці передала медикаменти для Нікопольської міської дитячої лікарні та волонтерам міста.

Проведення та участь онлайн-нарад

Організовано та проведено 3 онлайн-наради за участі керівництва Дніпропетровської обласної ради, представників громад, бізнесу та КП "Центр підтримки малого та середнього бізнесу "ДОР" на теми : 1) "Економічний розвиток міста Марганець", 2) "Підтримка малого та середнього бізнесу у Дніпропетровській області", 3) "Стратегічний розвиток м. Нікополь" (участь мера м. Нікополь та депутатів Нікопольської міської ради Журавльова В.Ю., Бовкун Є.І., Пилипенко В.П.).

Прийняла активну участь у численних засіданнях онлайн-конференції Всеукраїнської спільної наради керівників ВО «Батьківщина» та інших політичних партій та громадських об'єднань зі всієї України, народних депутатів, громадських діячів, вчених та експертів з питань стратегічного розвитку нашої країни. Голова Конференції професор Бугаєць М.Й. (Львів), організатор – Ковальов А.К., взяли участь професор Чирва О.Г. (Умань), директор Тальянківського коледжу Антошко Л.В., громадські активісти Черкаської області. Теми: конституційні причини краху за 30 років незалежності; створення інформаційної мережі в регіонах; конструктивна критика діючої влади, шляхи виправлення помилок та недопущення у майбутньому занепаду інституту держави; закон про продаж землі; в єдності сила! Проект нової Конституції України.

Культура та історія

Направила звернення до голови Дніпропетровської ОДА, голові Дніпропетровської обласної ради та голові постійної комісії обласної ради з питань культури та духовності щодо виділення коштів з обласного бюджету на виконання робіт з капітального ремонту та реконструкції приміщення КЗ «Нікопольський краєзнавчий музей» у м. Нікополь. Музей у травні 2019 року відзначив 100-річчя початку своєї діяльності. Він має унікальні колекції, зібрано понад 36,9 тис. експонатів основного та науково-допоміжного фондів, третина з якого належить до державної частини Музейного фонду України. Щорічно музей приймає майже 100 тис. відвідувачів. Реконструкція та завершення довготривалого капітального ремонту комплексу музею є умовою покращення туристичної привабливості козацького краю та відповідно збільшення дохідної частини бюджету громади.

Інші питання

Направила звернення до народного депутата України Данілову В.Б. (член Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності) з приводу незаконного вилучення великої земельної ділянки з власності Нікопольської міської ради. Депутат додала до листа всі необхідні матеріали для передачі кримінального провадження № 42020041490000026 від 25.02.2020 до Національного антикорупційного бюро України. Наголосила на тому, що питання незаконного вилучення великої земельної ділянки із власності міської ради носить дуже резонансний характер та становить великий суспільний інтерес для територіальної громади міста Нікополя Дніпропетровської області. Фактично міська рада позбавлена можливості мирно володіти та розпоряджатись вказаною земельною ділянкою (використовувати для власних потреб або надавати у власність/користування мешканцям міста, зокрема учасникам АТО/ООС).

Направила звернення до народного депутата України Івченко В.Є. з проханням підтримати малих фермерів та посприяти розроблення законопроекту про зміни до Податкового кодексу України щодо встановлення єдиної ставки податку на додану вартість для виробників сільськогосподарської продукції та її переробників у розмірі 20%. На даний час проект закону направлено до інституту економіки НААН для подальшого відправлення у ВРУ.

ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

Депутатом організовано 8 разів на місяць прийом громадян по всьому Нікопольському району та у м. Дніпро. Проведено 53 зустрічі з виборцями та 82 прийомів громадян разом з помічниками. Надається матеріальна допомога населенню, безкоштовна юридична консультація, вирішуються питання незаконного відключення людей від комунальних послуг, розглядаються болючі питання ремонту житлового фонду населення.

Розклад прийомів:

- м. Нікополь, пр. Трубченко, 6, 2-га середа місяця з 11:00-13:00

- м. Марганець, вул. Єдності, буд. 162, 1-а середа місяця 11:00 -14:00

- м. Покров, вул. Центральна, буд. 49, оф. 1,останній вівторок місяця 15:00-17:00

- смт. Томаківка, вул. Лесі Українки, буд. 23, 4-ий четвер місяця 8:00-17:00

- Мирівська селищна рада, 2-й вівторок місяця 12:00-14:00

- Червоногригорівська ОТГ, вул. Ломоносова, буд.2, 2-й понеділок місяця 15:00-16:30

- Покровська ОТГ, вул. Яворницького 15, 2-а п’ятниця місяця 15:00-16:30

- м. Дніпро. Вул. Грушевського, буд. 8, 1-й четвер місяця з 10:00 до 14:00.

Вся моя діяльність широко висвітлена на сторінках у соцмережах та ЗМІ:

https://www.facebook.com/salexandraf

Групи: Батьківщина Нікополь https://www.facebook.com/groups/1028106440891738

Батьківщина Покров

https://www.facebook.com/groups/PokrovBatkivshchyna

ВО «Батьківщина» Марганець

https://www.facebook.com/groups/448533613075743

ВО «Батьківщина» Дніпропетровська обласна організація

https://www.facebook.com/groups/4704855836245998

Сайт Дніпропетровської обласної фракції: https://ukraina.dp.ua/

Підсумовуючи вищезазначені результати депутатської діяльності за минулий рік, хочу передусім висловити щиру подяку всій моїй команді, з якою ми разом допомагали, втілювали в життя численні проєкти та вирішували різноманітні питання.

Дякую мешканцям Дніпропетровщини за активну участь та плідну співпрацю!

Тільки разом ми зможемо зробити наше життя кращим та щасливішим!

З повагою
Депутат Дніпропетровської обласної ради VIII скликання
Фракція «Батьківщина» Олександра СОТУЛА

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 13

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 14

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 15

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 16

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 17

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 18

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 19

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 20

звіт депутата дніпропетровської обласної ради олександри сотули - зображення 21

 

 

FaceBook
Залишити коментар

Відправити