З колядками, щедрівками та смачним кулешем: в Грушівській ОТГ відзначили Водохреще (ФОТО, ВІДЕО)

З колядками, щедрівками та смачним кулешем: в Грушівській ОТГ відзначили Водохреще (ФОТО, ВІДЕО)

От редакции: По техническим причинам мы не смогли своевременно опубликовать данный материал. На данный момент вышеупомянутые причины устранены. Приятного чтения и просмотра!

Хрещення Господнє для наших сусідів з Грушівської об’єднаної територіальної громади останніми роками перетворилось на одне з найбільш масштабних та улюблених свят. Ось і цього року 19 січня у таборі відпочинку "Зміна", розташованому на узбережжі Каховського водосховища, зібралися сотні мешканців громади та гостей з сусідніх міст та сіл, щоб взяти участь у його святкуванні.

з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 1

Зі святом своїх земляків привітав виконуючий обов’язки голови виконкому громади Юрій Мирошниченко, який щиро подякував усім, хто допомагав у організації заходу, підприємцям та представникам козацтва.

з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 2

Смотреть все фото (236 шт.) - Facebook

А тим часом до своїх виступів готувались місцеві таланти – творчі колектив шкіл та будинків культури з Грушівки, Токівського, Червоного Току, Усть-Кам’янки та Гранітного. Як розповів начальник відділу освіти ОТГ Сергій Зарецький, місцевим творчим осередкам запропонували представити всього по одному номеру. А в результаті вийшла цікава та різноманітна концертна програма. Самодіяльні артисти колядували та щедрували, водили "Козу" та танцювали. Винагородою за їх виступи стали не тільки бурхливі оплески глядачів, а й солодкі подарунки від організаторів.

з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 3

Після завершення концерту місцевий священик отець Володимир провів святкове богослужіння, обряд освячення хрещенської купелі та окропив присутніх святою водою. І от перші сміливці увійшли в похмурі води Каховського водосховища. Зауважимо, що незважаючи на відсутність льоду, вода цього дня була по-справжньому крижаною. Та це не зупинило численних відчайдухів: чоловіки, жінки і навіть діти, перехрестившись, занурювались у крижані води та поспішали на берег.

з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 4

А там на них вже чекали смачний козацький куліш та ароматний глінтвейн. Як завжди – абсолютно безкоштовно. Тож не дивно, що люди не поспішали розходитись по домівкам та ще довго спілкувалися на свіжому повітрі та гарно проводили час.

з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 5
з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 6
з колядками, щедрівками та смачним кулешем: в грушівській отг відзначили водохреще (фото, відео) - изображение 7

Євген Січкаренко, Яна Новицька
Фото та відео авторів

Залишити коментар

Відправити