Рейтинг кращих громад області: Нікополь на 5 місці, Покровське – на 16, Покров – на 17

Рейтинг кращих громад області: Нікополь на 5 місці, Покровське – на 16, Покров – на 17

За підсумками 2021-го року фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» складено рейтинг інституційної спроможності та сталого розвитку громад Дніпропетровщини. Про це повідомляє Дніпропетровська обласна рада.

Всього було оцінено 86 громад з чисельністю населення до 150 тисяч. Оцінювання проводили за 40 критеріями. Серед них: відсутність/наявність корупційних скандалів за останні 2 роки, активність громади протягом 5 років, участь у ініціативах ЄС, міжнародних проектах, спільні проекти з іншими громадами та з бізнесом, наявність програм «Відкрите місто», «Розумне місто», «Безпечне місто», мапа інвестицій, стратегії розвитку, власний річний рівень доходів громади та багато інших.

Трійку лідерів Дніпропетровщини очолила Межівська ТГ. За нею — Слобожанська та Покровська селищна громади.

До першої 20-ки також увійшли декілька громад Нікопольського району. Зокрема, Нікополь з рейтингом 72,88 посів 5 місце. Покровська сільська громада, що минулої весни трагічно втратила голову – на 16 місці (рейтинг 47,73). Покров – 17 місце (рейтинг 45,52). А замикає першу 20-ку Томаківська громада.

Залишити коментар

Відправити