Єлизавета Литвиненко виборола бронзу на престижному турнірі Grand Prix

Єлизавета Литвиненко виборола бронзу на престижному турнірі Grand Prix

27 травня в австрійському Лінці завершився престижний міжнародний турнір з дзюдо світової серї Upper Austria Grand Prix. Змагання проходили три дні та зібрали 455 учасників із 72 країн світу. В ході старту спортсмени виборювали медалі та призи, але, головне, рейтингові бали кваліфікації до Олімпійських Ігор 2024 в Парижі.

Збірна України була теж серед учасників та виступила просто фантастично: 5 нагород в активі "синьо-жовтих" - 2 срібла й три бронзи.

В числі медалістів була й дніпрянка Єлизавета Литвиненко.19-річна дзюдоїстка виборола бронзу у вазі до 78 кг.

єлизавета литвиненко виборола бронзу на престижному турнірі grand prix - изображение 1

На шляху до медалі Ліза перемогла "іппонами" бразильянку Фреітас та представницю Нідерландів Деркс. В півфіналі наша борчиня поступилася титулованій француженці, чемпіонці світу Маделінг Малонга. Та в вирішальному поєдинку за бронзу талановита дніпрянка не залишила ніяких шансів японці Сугімурі. В основний час змусила суперницю заробити пару "шидо", а в доданий час організувала кидок на "іппон".

Бронза з Лінцу - вже друга нагорода Єлизавети Литвиненко цього року: в січні вона виборола срібло на Grand Prix в Португалії. Відзначимо, що дзюдоїстка представляє спортивний клуб "Дзюдо Дніпро", де тренується під керівництвом Андрія Блошенка й Сергія Синілова.

Окрім дніпрянки на Гран Прі в австрійському Лінці в складі збірної України відзначилися Дільшот Халматов й Михайло Свідрак, які стали срібними призерами. Ще дві бронзи в активі Артема Лесюка й Дар'ї Білодід.

єлизавета литвиненко виборола бронзу на престижному турнірі grand prix - изображение 2

fdd.org.ua
Залишити коментар

Відправити