РОБОТУ ПОКРОВЧАНКИ ВИСТАВЛЕНО У МУЗЕЇ-КВАРТИРІ ХУДОЖНИКА ГРИГОРІЯ СИНИЦІ

РОБОТУ ПОКРОВЧАНКИ ВИСТАВЛЕНО У МУЗЕЇ-КВАРТИРІ ХУДОЖНИКА ГРИГОРІЯ СИНИЦІ

Аліна Кутова, учениця 8 класу гімназії №4, увійшла до числа переможців онлайн-конкурсу живопису «Кольорові фантазії». Її малюнки були відібрані професійним журі до виставки переможців, розгорнутої у музеї-квартирі відомого художника-монументаліста Григорія Синиці у Кривому Розі.

Криворізькій конкурс проводиться з 2016 року, він присвячений унікальному митцю, заслуженому художнику України, лауреату Державної премії імені Тараса Шевченка, засновнику школи сучасного українського колористичного живопису - Григорію Івановичу Синиці. Автор неймовірних робіт, особливого погляду, він прожив непросте життя, залишивши по собі безцінну спадщину. У 30-х роках минулого століття переслідувався владою як формаліст, націоналіст та абстракціоніст. У 60-х разом з народними майстрами започаткував новий напрям – «Українська колористична школа». Співпрацював з Марією Приймаченко, Ганною Собачко-Шостак та іншими відомими народними майстрами. Через постійні гоніння у 1968 році Григорій Іванович переїхав до Кривого Рогу, де продовжував працювати до останнього свого дня.

Конкурс «Кольорові фантазії» - то не тільки данина пам’яті видатному художнику, а й пошук талановитих дітей.

Цього року у ньому взяли участь близько тисячі учасників з України та зарубіжжя, роботи лише 50 увійшли до виставки, серед них покровчанки Аліни Кутової. Завданням було викласти у живописі свою кольорову мрію про майбутнє України. У баченні Аліни, це яскраві пейзажі, краєвиди, де немає місце війні.

Роботи юних митців виставлені у музеї та на відкритій сторінці міського конкурсу у Фейсбук, за словами організаторів конкурсу, вони надихають та вражають своєю майстерністю.

Залишити коментар

Відправити