МОЯ УКРАЇНА — У СЕРЦІ ЄДИНА

МОЯ УКРАЇНА — У СЕРЦІ ЄДИНА

Сьогодні наша громада разом з усією Україною відзначає величну дату - День Соборності, свято об'єднання українських земель в єдину самостійну державу.

Аби вшанувати борців за незалежність нашої землі, представники влади, військові, громадськість поклали квіти до пам'ятника Шевченку. Хвилиною мовчання згадали земляків, які боролися і віддали життя за долю України, її соборність та мирне майбутнє.

Тематичний флешмоб біля погруддя Великого Кобзаря провели фахівці відділу культури виконкому, вихованці мистецьких закладів міста. Вони утворили ланцюг єдності, заспівавши "Ой у лузі червона калина".

Про злуку, єднання, соборність, незалежність, передані нам у спадок творцями української державності, сьогоднішні виклики - говорили в закладах культури та освіти міста. Важливі моменти історичного минулого, пов'язані з возз'єднанням Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки висвітлювалися під час тематичних заходів, відеопрезентацій, онлайн флешмобів та челенджів. Примножуючи почуття єдності та взаєморозуміння, юні покровчани брали участь у різноманітних конкурсах, захищали проєкти, висловлювали шану нинішнім захисникам державності та соборності української землі.

Які б випробування не випали на долю нашої держави, ми — вистоїмо, ми — зможемо, бо ми волелюбний сильний народ.

Залишити коментар

Відправити