У Дніпрі привітали тренерів області з професійним святом

У Дніпрі привітали тренерів області з професійним святом

Голова Дніпропетровської обласної ради вручив нагороди і почесні грамоти видатним тренерам області.

«Дніпропетровщина – спортивний регіон. Ми маємо дуже потужну базу. В області професійно займається спортом 141 тисяча людей.
Багато спортсменів і тренерів нині зі зброєю в руках боронять державу на фронті. Повертайтесь з Перемогою! Повертайтесь до спортивної боротьби! І хай наш прапор завжди майорітиме на спортивних п’єдесталах і переможно звучатиме гімн України у світі», - сказав Микола Лукашук.

Ще у 2021 році Президент України підписав Указ, яким 19 липня оголошено професійним святом – Днем тренера.
Саме в цей день в 1996 році на Олімпійських іграх Україна вперше взяла участь як незалежна держава.

«Тренерів в області більше ніж 4 тисячі, з них: - 74% чоловіки і 26% жінки. Кожен тренер вкладає душу у виховання своїх спортсменів. Це завжди спільні перемоги, адже за медалями стоять години виснажливих тренувань і роки тренерського досвіду», - зазначила Діна Міфтахутдінова, заслужений тренер та майстер спорту України, директор Дніпропетровської школи вищої спортивної майстерності та депутат Дніпропетровської обласної ради.

Тільки від початку повномасштабної війни українські спортсмени вибороли понад 5 тисяч медалей. Зокрема, спортсмени Дніпропетровщини у 2023 здобули понад 130 медалей на міжнародних змаганнях.

«Дуже приємно було отримати такі щирі привітання. Для нас це насправді важливо, адже тренерська діяльність - це не просто робота, це покликання», - Тетяна Захаровська, тренер з легкої атлетики ДЮСШ для дітей з інвалідністю.

 

 

На відео: Нагородження видатних тренерів області, СХ Голови обласної ради, тренерів. Також відеоматеріали тренувань, СХ спортсменів та тренерів з Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Залишити коментар

Відправити